Lucie Nováčková

autoportrtet.jpg

Výtvarník

luc.novackova@seznam.cz

Momentálně rozvíjím svou sérii La Tence, která se zabývá průzkumem tenkého materiálu ( nití) a možností jejich využití v prostoru, potažmo možnými přístupy využití nití jako sochařského i malířského materiálu. V sérii La Tence bývají tenounké nitě natahovány až ke hraně jejich možností, vzniká tak prostorová instalace, často s procesuálními a site specific přesahy. Poslední z prací je série Dědictví (zabývá se vztahem k místu, odkud pocházím a jeho reflexi prostřednictvím spolupráce s linií matka- dcera, v tuto chvíli jsme ve fázi sběru materiálu a tvorbě konceptu, uvažuji o propojení textilního materiálu se zvukovou krajinou či zvukovým popisem situace místa, zahrnující orální historii, k němuž se projekt dědictví váže- kusu lesa na Českomoravské Vysočině, který má rodina zdědila po našem dědečkovi). Druhou, malířsky pojatou sérií je pak série Nová práce. Generálně mě zajímá způsob, jak využít tradiční technologie, v mém případě převážně textilní, jako základ uměleckého díla.

Kurátorskou spolupráci, jejímž synonymem pro mě je hluboké porozumění projektu. Teoretická reflexe i zaštítění umělce osobností kurátora je vítána. Když u toho bude zábava a budeme si rozumět, tím líp. Když nás to bude zajímat a obohacovat navzájem natolik, abychom chtěli spolupracovat na více projektech, bude to nádhera.

Troufnu si říct, že kreativní přístup, celkem slušné, monumentální instalace, jasný záměr, který jsem ale ochotná posouvat dál ve spolupráci s někým, kdo mi sedne.

dlouhodobý

tohle bude poprvé

workoholismus, idealismus, granty, teplá vana, tzvetnik, klimatický žal

Gilles Deleuze, Marcel Duchamp, Nan Goldin, Greta Thunberg, Donna Haraway, Michel Houellebecq, Bruno Latour, Hans Belting, Herman Nitsch, mistr Theodorik, Marlene Dumas, Steina Vasulka

Založila jsem Kolben Open Pragovka Gallery a The White Room a stalo se to úspěšný. Tím jsem takzvaně "přešla" na druhou stranu a více mě lidi vnímají jako kurátorku než jako umělkyni... Takže to je můj největší fuck up, tím spíš, že už tam nejsem. No, a taky všem, který kurátoruju, říkám, že mají mít svůj web, ale sobě ho nejsem schopná udělat. A taky se nerada natáčím, takže to bude bez videa.

Ano

Ano

«

OFF FORMAT © 2024, všechna práva vyhrazena  .  Cookies  .  code by MFÁčko  .  webdesign by Pinxit.cz