VINCENT CHIGNIER

1.-Vincent-Chignier.jpg

Výtvarník

vinz.chignier@gmail.com

Elokvence:

Elokvence je ve francouzštině nejběžněji používaná k popisu umění vyjadřovat se s lehkostí a schopnost pohybovat lidmi za pomoci slov. Tento název je zvoleni ale také proto, abych evokoval výmluvnost obrazů - obrazy totiž mluví a pohybují (se), někdy mnohem více než slova.
V sérii maleb, které vytvorim, bych tedy chtěl vytvořit obrazy, které mluví. Přiblížim zde témata, která jsou pro mě specifická (ale která jsou pravděpodobně univerzální v naší společnosti) : každodenní život, spiritualita, sociální a společenské vztahy, vztah mezi lidmi a jejich prostředím.
Prezentované obrazy mohou působit trochu chaoticky nebo nestrukturovaně na pomezí abstraktních grafických prvků a figurativních fragmentů. V těchto dílech bych chtěl vyjádřit svou vizi naší společnosti z pohledu našeho vztahu k obrazům - dnes na nás obrazy denně promlouvají skrze billboardy, obrazovky televizí, počítačů i telefonů, jejichž prostřednictvím jsou nám prezentovány reklamy všeho druhu. Vytvořené obrazy nás někdy mohou klamat a působit jako koláže – stejně jako v životě, kdy se denně setkáváme s klamnými obrazy.
Tato seskupení, která jsou součástí malovaných obrazů mi evokují vzpomínky na okamžiky a/nebo lidi, kteří jsou mi drazí... Rozhodl jsem se je zachytit tímto způsobem, který nás vede ke kladení si otázek týkajících se našeho vztahu ke vzpomínkám, k druhým, k prostředí, ve kterém žijeme. Zároveň si zde můžeme všimnout i výmluvné síly obrazů.
V době internetu a sociálních sítí bychom mohli říci, že prezentovaná díla dobře reflektují naši společnost na pomezí skutečného a virtuálního.

kuratorske pomoc, poznat nove zajimavy lidi, novy zajimavy umelecke projekt...

Originalni dilo, dobrou naladu, zajimavy projekt...

dlouhodobý

tohle bude poprvé

workoholismus, idealismus, pivo, poezie

Gilles Deleuze, Marcel Duchamp, Pablo Picasso, Jean-Jacques Sempé

posledni obed

Ne

Ano

«

OFF FORMAT © 2024, všechna práva vyhrazena  .  Cookies  .  code by MFÁčko  .  webdesign by Pinxit.cz