Barbora Křížová

324406076_635591221720448_5437297638732930451_n-3.jpg

Teoretik

barbora.krizova03@gmail.com

Momentálně je hlavní náplní mého času studium magisterského programu Teorie a dějiny výtvarných umění na Univerzitě Palackého v Olomouci. Kromě studia jsme nedávno s mým kolegou a kamarádem založili projekt Ex Arte, jehož hlavním cílem je uspořádání studentské konference v září 2023, kterou budou doprovázet i webové stránky určené k seberealizaci budoucích teoretiků/teoretiček/historiků/historiček umění. Mimo zmíněného momentálně nabírám zkušenosti v oblasti umění při stáži v Muzeu moderního umění v Olomouci a při práci v olomoucké Telegraph Gallery.

Nedá se říct, že bych měla jasně definovaná očekávání. Pokud mám s někým pracovat, bude to na základě vzájemného porozumění. A to už se pozná samo.

Studuji na olomoucké katedře dějin umění, která je už ze své podstaty poměrně tradiční institucí. Svému protějšku mohu nabídnout předně tento přístup ke kurátorské/ teoretické praxi. Ráda se soustředím na médium sochy, malby a kresby v celé jejich komplexnosti, tedy ve zkratce „od materiálu po koncept“.

na věky

tohle bude poprvé

workoholismus, teplá vana, kraken, vernisážové plky

Dan Brown, Piotr Piotkowski, Bruno Latour, Hans Belting, Netflix, mistr Theodorik

Nemám toho až tolik za sebou, takže žádný velký fail se mi zatím nestal. Občas u mě dochází k sociální nefunkčnosti, ale to po vybití baterek asi u každého...

Ano

Ano

První soubor
«

OFF FORMAT © 2024, všechna práva vyhrazena  .  Cookies  .  code by MFÁčko  .  webdesign by Pinxit.cz