Karolína Pešková

IMG_2914.jpeg

Výtvarník

peskova.karolina12@gmail.com

Aktuálně pracuji s mými niternými prožitky přírody – krajiny. Důležitou součástí je pro mě dotek, určitý fyzický kontakt se zemí a proces.
Celý tento proces začíná už u sběru rostlin, které používám k barvení, či hledání zajímavých hlinek, hrabání se v hlíně, nebo děláním ohně, z nějž si pak vezmu uhlíky. Pokračuje to například barvením pláten, výrobou barev a čekáním, je to pomalý proces. Potřeba osvobodit se od klasického obrazu – plátno na rámu, mě přiměla sundat plátno z rámu, vzít ho ven z ateliéru a pracovat s ním jako s volným a svobodným objektem.
Důležitý je pro mě také přítomný okamžik, při kterém vše vzniká, často někde uprostřed přírody, kdy jsem většinou v nějakém tranzu přítomnosti, jen já a příroda – krajina, objímající mě. To místo nějakým způsobem uchopuji a tím že jsem tam s ním v přítomnosti, uvědomuji si mnohem víc a víc moje tělo tady a teď, spolu s tou krajinou, že tu jsme a jsme jedno. Tyto prožitky umocňuje dotek, kdy se při práci dotýkám plátna, různých kamenů, hlíny, vody, bobulek, které sbírám na barvení apod. Je pro mě důležité se dotknout.
Toto celé zpracovávám medii jako je objekt, kresba, malba, instalace a brzy snad i akce, jejichž vznik zaznamenávám fotografií, nebo videem.

Povídání, společný čas, spolupráci, nový úhel pohledu, napojení, a tak různě co bude třeba. Otevřenost. Srandu.

Totéž co očekávám a pivo.

na věky

tohle bude poprvé

granty, pivo, poezie, teplá vana, zelený čaj

Marcel Duchamp, Nan Goldin, Karl Marx, Ana Mendieta, Herman Nitsch

Někdy mám pocit, že celý můj život je fail.

Ano

Ano

«

OFF FORMAT © 2024, všechna práva vyhrazena  .  Cookies  .  code by MFÁčko  .  webdesign by Pinxit.cz