Eliška Hanuš a Hana Sommerová

my.jpg

Výtvarník 2021

sommerhana@gmail.com

Zrovna jsme dokončily přípravy k výstavě OKULÁR v jihlavské galerii pod širým nebem Nonstrop. Tato galerie se nachází v uličce u náměstí. Byla to pro nás nevšední zkušenost. Do galerie jsme zavěsily tři průsvitné objekty z plexiskla, jejich tvarosloví vychází a přímo reaguje na podobu výstavní uličky. Divák je při procházení vytrhnut z každodenního ne-vnímání okolního prostředí. Vzniká vizuální hra s prostorem a jeho jemná proměna. Eliška pracuje na semestrální zadání v Ateliéru Textilní tvorby na UMPRUM, materiálním tématem je vrbové proutí. Hana maluje obrazy s motivy krajiny a interiérů na letní klauzury v malířském ateliéru na AVU.

Očekáváme dialog mezi teoretickým myšlením a naším vizuálním vnímáním světa. Nový jazyk, který naší společnou práci rozečte a dotvoří. Těšíme se na společné rozhovory (nejen) o umění. Upřímnost, zdravou dávku racionality a citlivosti.

Nabízíme své mezioborové rozpětí (textil-malba). Naše práce je charakteristická vizuálním mapováním prostoru (vnitřního i vnějšího) a jeho interpretaci, pomocí materiálna, barvy a abstrahováním do základních ploch… Ozvlášnujeme všednodennost. Jsme otevřené novým podnětům, jsme spolehlivé, jsme svébytné, jsme radostné, …

dlouhodobý

tohle bude poprvé

workoholismus, maminka, pivo, zelený čaj

Christo, Pablo Picasso, Kateřina Šedá, Luc Tuymans

Jednou Hana běžela do křoví s výkřikem, že skáče do Narnie, rozbila si hlavu. Eliška jí musela vést domů s lehkým otřesem. Jednou Eliška skákala do křoví s pocitem, že plave. Hana jí doplavila po vlnách domů.

Ano

Ano

«

OFF FORMAT © 2024, všechna práva vyhrazena  .  Cookies  .  code by MFÁčko  .  webdesign by Pinxit.cz