Karolína Kolbová

20210327_165717.jpg

Výtvarník 2021

carollcol@seznam.cz

V jedné části práce jsem se zabývala vývojem nosu, jakožto samostatné bytosti, která je sama za sebe identifikována svými vlastnostmi. Zpočátku "jeho" života se o něj stará zárodek, který ho má na vodítku, než se o sebe nosik dokáže sám postarat. Ve své podstatě vytvářím novou bytost, která komunikuje, stává se hmotnou a utváří nový mytologický příběh ( několik fotek z instalace). Od tohoto tématu plynule přecházím k zájmu o psyché , celkově tíhnu k tématu "Anima, Animus" , kde zkoumám tyto dvě složky vědomí i nevědomí. Pokračuji ve vytváření nových mytologických postav, inspirovaných řeckou mytologií s přihlížením k vlastnostem, kterými anima a animus oplývají. V obrazech i sochách si vytvářím vlastní příběhy, hledám výtvarný jazyk pro zobrazení těchto složek, hledám tvar, materiál, kterým jsou tvořeny, kterým lze lépe popsat a přiblížit jejich vlastnosti a to, čím jsou definovány. Objekty, které tvořím komunikují s obrazy a naopak, využívám materiálu, vlastnosti bílé, laku, dřeva, betonu. V obrazech si půjčuji materiály jako je peří, měkké hmoty, tvrdé tíhy betonu, téměř průhlednost bílé sádry, práci se symbolem ovoce a niterních vtípků. ( kvůli místu v příloze jsem nenahrála veškeré foto co jsem chtěla, pár dalších věcí ventiluji na instagramu viz. níže) *Preferovaný vztah Buď úlet, nebo na věky, nelze zaškrtnout obě možnosti.

Prostor pro realizaci, srandu, pomoc při instalaci, kurátorskou zkušenost, novou zkušenost, společné pití piva a zeleného čaje.

Srandu, barevný ( někdy velký) obrazy, hravý koncept (protože teď si poslední dobou tak trochu hraju) , sošky, prostorové vyjádření, všemožný materiály, společné pití piva a zeleného čaje.

úlet v OFF/Formatu

tohle bude poprvé

workoholismus, pivo, poezie, tzvetnik, tuleň, zelený čaj, muškátový oříšek

Marcel Duchamp, Tracey Emin, Nan Goldin, Katarzyna Kozyra, Matka Tereza, Ana Mendieta, Herman Nitsch, Ondřej Sekora, Kateřina Šedá, Luc Tuymans

Do zeleninového Kari jsem dala skořici a mandle, chutnalo to jako vánoční cukroví. Často mi padají sochy, když se snažím v jednom prostoru malovat zároveň sochat a odstupuju od obrazů do míst, kde sochy odpočívají, neodhadnu vlastní odstup. Pak je musím křísit a omlouvat se.

Ano

Ano

«

OFF FORMAT © 2024, všechna práva vyhrazena  .  Cookies  .  code by MFÁčko  .  webdesign by Pinxit.cz