Dominika Dobiášová

Momentálně pracuji na projektu s názvem „Zatímco si hraju“. Organicky se snažím propojit několik fenoménů, o které jsem se zajímala v uplynulých třech letech. Tyto komponenty obsahové i formální, společně vytváří finální různorodý tvar, kterým popisuji svůj pohled na svět, a které mě do určité míry charakterizují. Rozmanité formální pojetí obsahů a přístupu v uplynulých letech mě dovedlo k tomu, abych reagovala na svou dosavadní práci a vytvořila projekt, který se zabývá mou osobností.
Zajímá mě lidská psychika, její vazby na naše chování a její projevy pozorovatelné skrze tělesnou aktivitu člověka. Tato fyzičnost sehrává důležitou vrstvu mých námětů, mezi nimi sexuální chování, tanec, neverbální komunikace. Při průzkumu lidského chování vycházím hlavně ze sociálních vztahů, formování osobnosti atd.. Celá práce má introspektivní charakter.
Hlavním těžištěm mé práce je zájem o malbu. Vytvářím sérii obrazů rozdělených do dvou malířských poloh. Realistickou část, ve které zobrazuji sebe v různých pózách a rolích, a ilustrativní část s volností naivního vyprávění o kuřátku. Malby zachycují řetězový sled událostí vztahující se k sociálnímu působení osobnosti.

Webové stránky zatím nemám, ale můžete se podívat na instagram, kde sdílím svou tvorbu. nick – „dominikadobias_“

odkaz k videu – https://www.youtube.com/watch?v=lzPzRdZyztM&feature=youtu.be

«

OFF FORMAT © 2024, všechna práva vyhrazena  .  Cookies  .  code by MFÁčko  .  webdesign by Pinxit.cz